Organizasyon Süreçleri

Vekâletlerin kabulü gerçekleştiriliyor.

Online ödeme yöntemiyle kurban vekâleti kabulü yapılmaktadır. Vekâletler; sadaka, adak ve akika olacak şekilde tasnif edilmektedir.

Kriterlere uygun kurbanlıkların temini yapılıyor.

Yaş ve sağlık kriterleri bakımından kesime uygunluğu titizlikle kontrol edilen kurbanlıkların tedarik sürecine erkenden başlanmaktadır. Küçükbaş kurbanlıklarda ortalama ağırlığı 45-50 kg olan yerli ırk cins kurbanlıkların iyileri ve güzelleri temin edilmekte, küpe numaraları alınmaktadır.

Görevliler nezdinde kurbanlıkların kesimi tamamlanıyor.

Kurbanlıkların İslâmi usullere uygun olarak kesilmesi ile sağlık gerekliliklerine uygun olarak dinlendirilmesine özel önem verilmekte, bu işlemlerinin en doğru şekilde yürütülebilmesi için modern, sertifikalı ve denetlenmekte olan tesisler tercih edilmektedir. Vakıf yetkilileri ile veterinerlere ilaveten kesime diyanet görevlileri de eşlik etmektedir.

Vekâlet sahiplerinin bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Vekâlet sahipleri; başta vekâletin kabul edilmesi ve kesim işleminin tamamlanması olmak üzere farklı işlemlerle ilgili olarak eposta, SMS ve/ya WhatsApp üzerinden bilgilendirilmektedir.

Uygun koşullarda etlerin depolanması gerçekleştiriliyor.

Kesimde etler, ön dinlendirme işlemi sonrasında dağıtıma uygun şekilde paketlenerek -40 derecede şoklanmaktadır. Şoklanan etler, -18 dereceli dolaplarda muhafazaya alınmakta ve yine soğuk hava tertibatlı (-18) araçlarla dağıtım yerlerine sevk edilmektedir.

Resmi kurum ve gönüllülerle ihtiyaç sahiplerinin tespiti yapılıyor.

Organizasyon kapsamında kurban eti dağıtımının yapılacağı deprem bölgesinde bulunan illerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve gönüllülerimizin desteği ile ulaşılmaktadır.

Hak sahiplerine emanetlerin dağıtımı hassasiyetle yapılıyor.

Dağıtım, bizzat Vakfın kontrolünde ve tamamen gönüllü gruplar ile gerçekleştirilmektedir.

Organizasyon kapsamında hediyeler, ihtiyaç sahiplerine ilk elden ve aracısız olarak ulaştırılmaktadır.